Friday, April 17, 2009

Lokacija i smještaj

Baza Slanina kupa je sportski aerodrom Osijek-Čepin (LDOC, ARP koordinate 453233.77N, 0183755.66E), a sve jedriličarsk operacije odvijaju se na travnatoj pisti dužine 1200m (pista paralalno sa asfaltnom pistom).

Smještaj jedriličara moguć je u novoizgrađenoj aerodromskoj zgradi (plavi krov na slici) koje je aeroklubu na korištenje ostavila Zračna luka Osijek nakon preseljenja međunarodnog aerodroma na Klisu. Zgrada se redovito održava, u urednom je stanju. Dokaz urednosti je i to što tamo trenutno, kao i svake godine, boravi i spava petnaestak učenika osnovnih škola koji pohađaju uskršnji tečaj aviomodelarstva.

Trenutno je uređeno 3 četverokrevetne i jedna soba sa 8 kreveta (vojnički, na kat), na raspolaganju je kuhinja, 2 WC-a i jedna kupaona sa tušem. Sve su sobe klimatizirane. U slučaju potrebe za većim brojem sudionika, uredit će se i dodatne sobe.
Cijena smještaja u zgradi je 73 kune (10 eur) po osobi/danu, što je minimalna svota dovoljna da se pokrije trošak tople vode, klime, rasvjete i održavanje zgrade urednom (čistačica i pranje 50 pari posteljine).
Oni koji su skloniji izviđačkom životu mogu kampirati i na livadi gdje ima mjesta napretek.
Treća alternativa je smještaj negdje u privatnom smještaju, na seoskom gospodarstvu i slično, kojih u okolici Osijeka ima npretek, posebno u danas popularnoj Baranji.

No comments:

Post a Comment