Wednesday, April 29, 2009

Fantazija na nebu

Nakon 3 tmurna i vjetrovita dana, vrijeme kao što se poželjeti može.
Letjelo je desetak pilota u 6 jedrilica, te natuklo odoka 1.000 kilometara. Baze 1800, dizanja do 4 metra. Kumulustrade kud god vam pogled dobaci. Vučina je danas jedini ostao tužan na zemlji jer je domaćinska posada imala zadatak upoznati jedriličara Urha u blaniku sa čarima jedrenja ovdje na istoku. Nije ostao ravnodušan, ukratko rečeno.
Od Feričanaca na zapadu, do Borova na istoku, slavonsko je nebo bilo puno jedrilica. Kada su se ujutro već oko 10 sati na zapadu pojavili prvi kumulusi, nitko nije vjerovao da će se izroditi ovakav dobar dan, pretpostavljajući da će se rane ovčice ubrzo grupirati i pretvoriti u kišne oblake. Na svu sreću, baš suprotno. A bilo je i vrijeme, nakon 3 vjetrovita dana siromašna kumulusima, danas je sve nadoknađeno.
Da let od subote iz Zagreba za Osijek i da je ponovo u elementu, dokazao je stari as Bakliža koji je u "najlošijoj" jedrilici na livadi napravio najduži prelet - 226km u piratu.
Posade idu na zasluženi odmor, pripremajući u mislima nove taskove za predstojeće dane i posteći (samo uz parče slanine) za sutrašnji fiš i prvomajski janko na ražnju.
I za kraj, nove fotke su u galeriji, a tu je i video iz blanika sa Zoranom i 4-metarskim stupvima pod atomskim gljivama...

No comments:

Post a Comment